FOTO Torčanski vatrogasci obilježili 140 godina rada, pred njima je veliki projekt vrijedan sedam milijuna kuna

132.549,25 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije
9. kolovoza 2022.
Prikaži sve

FOTO Torčanski vatrogasci obilježili 140 godina rada, pred njima je veliki projekt vrijedan sedam milijuna kuna

Preuzeto sa: ePodravina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Torčec u subotu, 10. rujna, obilježio je svoje veliku obljetnicu – 140 godina postojanja i marljivog rada.

Velika svečanost započela je jutarnjom budnicom i svečanim mimohodom torčanskih vatrogasaca i gostiju iz 13 prijateljskih vatrogasnih društava te brojnih uzvanika i gostiju. Nakon mimohoda ulicama Torčeca održana je sveta misa u crkvi Presvetog srca Isusovog. Svečana sjednica održana je pod šatorom u središtu Torčeca, gdje je predsjednik Zvonimir Legemec pozdravio okupljene, a nakon toga je Dijana Barić, blagajnica društva, predstavila bogat rad društva tijekom proteklih 140 godina. U svojim govorima na rad su se osvrnuli i brojni gosti koji su redom pohvalili DVD Torčec te naglasili koliko dobrovoljno vatrogastvo znači svakom kutku Hrvatske.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Torčec očekuje početak realizacije projekta rekonstrukcije zgrade javne i društvene namjene s pratećom ugostiteljskom namjenom i prenamjenom u vatrogasni dom, a riječ je o projektu vrijednom gotovo sedam milijuna kuna.

Načelnik općine Drnje, Petar Dombaj, naglasio je kako vatrogasci nisu obična udruga te koliko DVD Torčec znači za cijelu općinu, a najavio je i kupnju novog vatrogasnog vozila. Rad društva pohvalili su i Miroslav Blažotić, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica, Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, Darko Palaž, predsjednik VZŽ-a Koprivničko-križevačke županije, te Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

Brojna priznanja i zahvalnice podijeljene su svima onima koji konstantno pomažu rad DVD-a Torčec, od sponzora, donatora, istaknutih članova do prijateljskih DVD-ova, a vatrogasne spomenice za 50 godina rada u DVD-u Torčec primili su Krunoslav Srpak, Zdravko Kovačić, Josip Grotić, Ivan Zvjerac, Josip Jadanić, Josip Kuzmić, Slavko Kuzmić, Mirko Kuzmić, Tomislav Legemec i Branko Kuzmić. Brončane vatrogans eplamenice primili su Zlatko Zvjerac, Marko Barić, Hrvoje Grotić, Marko Bodalec, Damir Mikulec, Darko Kuzmić, Dario Betlehem i Bojan Blažek. Priznanja su dobili i vatrogasni veterani, i to Tomislav Legemec, Slavko Doboš, Slavko Mihalec, Josip Jadanić, Slavko Kuzmić, Mirko Kuzmić, Josip Grotić, Ivan Zvjerac i Branko Kuzmić.

Gosti na svečanosti bili su i vatrogasci iz DVD-a Smokvica s Korčule s kojim DVD Torčec njeguje prijateljstvo već dugi niz godina. Ovom prigodom predsjednik Legemec i zapovjednik Barić potpisali su Povelju o bratimljenju s predsjednikom DVD-a Smokvica Franom Tomašićem koji je domaćinima uručio i prigodni poklon. Svečanost je završila druženjem svih gostiju.