Otvoren je novi Vatrogasni dom u Torčecu, Dombaj: Situacija s poplavama pokazala je koliko je ovo važno za ambiciozni DVD Torčec i cijelu općinu

FOTO Torčanski vatrogasci obilježili 140 godina rada, pred njima je veliki projekt vrijedan sedam milijuna kuna
13. listopada 2022.
Prikaži sve

Otvoren je novi Vatrogasni dom u Torčecu, Dombaj: Situacija s poplavama pokazala je koliko je ovo važno za ambiciozni DVD Torčec i cijelu općinu

Izvor: epodravina.hr

Svečano otovorenje novog Vatrogasnog doma, danas je upriličeno u Torčecu u općini Drnje, gdje su se okupili brojni mještani, članovi udruga i, naravno, vatrogasci.

– Već situacija s poplavama nam je pokazala koliko je ova građevina bitna za cijelo selo i općinu, no sve to ne bi ništa značilo da nema ljudi, jer ne moram ni naglašavati koliko nam je bitan jedan kvalitetan DVD, kako što je DVD Torčec – rekao je načelnik Petar Dombaj.

Odmah po dolasku u općinu, kaže, prepoznali su tu jednu ambicioznu, kvalitetnu, mladu ekipu, s ljudima s isukstvom, koji su od prvog dana znali što žele i kako doći do toga.

– Kroz rane inicijative i investicije, od kupnje kombija do nabavke kapa i operativne opreme, shvatili smo da nedostaje ono ključno, a to je pravo mjesto kakvo ovakav DVD zaslužuje, zgrada koja može ponuditi kompletnu priču za civilnu zaštitu, vatrogastvo i boljitak društvenog života u cijeloj općini. Upravo danas sam ponosan i sretan, a vjerujem i vi, kad vidite što se napravilo i koliko su sredstva koja su nam došla iz Europe krucijalna jer bez financiranja EU novcima, teško bismo ovako nešto mogli samostalno izgraditi – rekao je načelnik.

Zapovjednik i predsjednik bili su uključeni u projekt od početka do kraja i na tom eim je Dombaj posebno zahvalio.

– Otvorenje želimo prikazati kao svojevrsni simbol, ne da se samo danas trebamo okupljati, nego puno češće i puno više i da nam ne trebaju doći poplave i nesreće, da bi se ljudi zbližili. Na pragu ove jedne pozitivne atmosfere, ovo je kruna i lijep događaj, ne samo izgradnje i otvorenja, nego i kvalitetne i dobre atmosfere. Hvala svima i svima koji su radili iz sjene, ne smijemo zaboraviti pomoć Županije i glavnog Vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića. – zaključio je on.

Dodao je kako ovo nije kraj jer predstoji i nabava nabavnog vozila, proširenje članstva DVD-a, te je na kraju pozvao sve da obiđu svaki dio doma, koji će osim vatrogascima, služiti u svrhe svim društvima općine.

Dožupan Ratko Ljubić je pohvalio DVD Torčec i čestitao na lijepom novom domu, zapovjednik Slavko Tucaković je kazao da je zajedništvo svih mještana pokazalo kako to treba izgledati, ova veličanstvena građevina, mjesto stvaranja novih vatrogasnih generacija.