Za novi vatrogasni dom u Torčecu odobreno bespovratnih 6,7 milijuna kuna

U Torčecu će se graditi jedan od najvećih projekata u povijesti općine, vrijednost mu je sedam milijuna kuna
6. kolovoza 2022.
Prikaži sve

Za novi vatrogasni dom u Torčecu odobreno bespovratnih 6,7 milijuna kuna

Premijer Andrej Plenković uručio je u srijedu 52 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za investicijske projekte javne vodoopskrbe i odvodnje te za ruralni razvoj dječjih vrtića, kulturnih i vatrogasnih domova ukupne vrijednosti 565 milijuna kuna.

Vlada je uručila 25 ugovora za sustav javne vodoopskrbe i javne odvodnje ukupne vrijednosti 394 milijuna kuna, od čega je 241 milijun kuna bespovratnih EU-ovih sredstava.

Uručili su i 27 ugovora u okviru Mjere 7 iz programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti od 155 milijuna kuna, pri čemu je ukupna vrijednost investicija veća od 171 milijun kuna, a riječ je o ulaganjima u gradnju ili konstrukciju dječjih vrtića, društvene ili sportske objekte te vatrogasne domove.

“Poanta je da smo spojili nacionalni plan oporavka i otpornosti kao novi dodatni instrument razvoja i ubrzanoga gospodarskog razvitka Hrvatske s aktivnostima iz Mjere 7, koja ima puno širi doseg”, rekao je Plenković.

To je spajanje napravljeno s ciljem da javnost osvijesti o tome koliko je konkretnih projekata koji se provode i koliko ih je diljem Hrvatske koji su usmjereni na podizanje kvalitete života građana i bolju infrastrukturu.

“U konačnici na više kvalitetnih objekata za našu djecu, za naše ljude koji žive u ruralnim krajevima i za naše gospodarstvo koje ima ogromnu tradiciju i koje je ključna poveznica društvenog života i solidarnosti diljem Hrvatske”, naglasio je premijer.

Ugovori su potpisani u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a sjajna je vijest da veliki novac stiže i u Općinu Drnje.

Naime, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Torčec prošao je projekt rekonstrukcije zgrade javne i društvene namjene s pratećom ugostiteljskom namjenom i prenamjenom u vatrogasni dom. Samim time Torčec će dobiti i novu vizuru samog središta.

Ukupna vrijednost prihvatljivih potpora iznosi 6.677.894,69 kuna. U ime DVD-a Torčec ugovor je potpisao predsjednik društva Zvonimir Legemec.

“Uskoro krećemo s odabirom izvođača radova, a početak radova trebao bi biti krajem ljeta.
Čestitke DVD-u Torčec”, istaknuli su iz Općine Drnje.

Izvor: klikaj.hr